26.5 C
Skopje
14.10.2019 - 16:37

Ознака: влез

Се чека дозвола за влез на 130 мигранти во Италија, Салвини...

Брод на италијанската крајбрежна стража со 130 мигранти пристигна во военото пристаниште во близина на Катанија, но Италија чека договор со Европската Унија пред...

Косово не му дозволи влез на српскиот министер за одбрана

На српскиот министер за одбрана, Александар Вулин, не му бил дозволен влез во Косово и Метохија. Вулин, со делегација на военото здравство, требало да го...

Приштина им забрани влез на Косово на сите српски официјални претставници

Косово донесе одлука да не му издаде дозвола за влез во државата Косово на ниту еден претставник на официјалн Белград, а како причина за...

Што доби Словенија со влезот во ЕУ?

Словенечката амбасада во Загреб на својата фејсбук-страница објави интересни податоци по повод 15-годишнината од влезот на Словенија во Европската Унија. Преку презентираните бројки може...

Министерот за финансии очекува повеќе инвестиции по влезот во НАТО

Членството во НАТО имаше огромно влијание врз економскиот развој на другите земји во регионот и нема причина зошто тоа да не е случај и...

Седум чекори до влезот во НАТО

Процедурата за членство на Македонија во Aлијансата, која, според најавите во изјавите на политичарите, би требало да заврши за една година, формално подразбира седум...

Има ли Македонија закон што забранува влез за лицата со ХИВ?

Во Законот за државјанство на Република Македонија нема услов апликантот да биде психофизички здрав за стекнување државјанство. Ваква одредба беше предвидена со Законот за...

Каскањето со реформите може да го одложи нашиот влез во НАТО...

Јавната администрација, правосудниот систем, безбедносно-разузнавачките служби и борбата против организираниот криминал и корупцијата се областите што се во фокусот на реформите содржани во владиниот...

Насилството од влезот

Понекогаш на некој многу чуден и банален начин се навикнуваме да живееме рамо до рамо со насилството. Се привикнуваме да живееме врата до врата...

Мигрантите по секоја цена бараат начин за влез во ЕУ

Бројот на мигрантите што почнуваат да ја користат новата маршрута преку Албанија до Европската унија изминатиот период е драстично зголемен. Мигрантите од Блискиот Исток,...