Ознака: власт

Блескава власт и багра народ (2)

Во моментот кога почнаа да се заговараат избори во полн капацитет се активира клиентелистичкиот карактер на македонската политика: Владата почна да корумпира гласачи, а...

Прилог кон дефинирање на феноменот власт (македонски примерок), приказна што децата...

Да претпоставиме дека определено множество со потребен и доволен број граѓани, со парцела и работен простор, со потврдена финансиска моќ има намера да создаде...

Какво здравје, власт пред сѐ

Велат дека низ историјата пандемиите од ваков вид претставувале неспоредлив тест за политичките лидери и за нивната посветеност за доброто на нацијата. За општото...

Вирусари од сите страни, обединете се!

Не е време за партиски кавги, ниту за покажување на традиционалната ароганција од страна на СДСМ и неговите сателити, ниту пак за изнасилена критика,...

Уставниот суд го одобри законот, Путин може да владее уште 16...

Уставниот суд во Русија одобри закон за уставни амандмани кои ќе му овозможат на рускиот претседател Владимир Путин да остане на власт уште 16...

Коронавирсот ги обедини власта и опозицијата во Битола

Коронавирусот ги обедини власта и опозицијата. Денеска претседателот на Комисијата за безбедност при Советот на Општина Битола и лидер на ОК на ВМРО-ДПМНЕ, Иванчо...

Протестите на власта и на опозицијата со заеднички именител

Партиите се кренаа на нозе барајќи правда и против неефикасноста на правосудството. Која е причината за ваквите случувања? Дали македонскиот правосуден систем е урнисан до...

Опозицијата бара дијалог со власта со посредство на ЕУ

Европската Унија да биде вклучена во дијалогот, побара Дритан Абазовиќ, лидер на црногорското граѓанско движење УРА, како одговор на премиерот Душко Марковиќ, кој испрати...

Каква локална власт сакаат граѓаните

Општините не се затворен бирократски инструмент само за политичка пропаганда или за партиски вработувања, туку отворен сервисен центар за потребите на сите граѓани во...

Власта не ја „виде“ сушата во Перник, која се гледа и...

Две недели по објавувањето на случајот за исчезнувањето на водата во браната „Студена“, што предизвика криза во редовното снабдување со вода на граѓаните од...