Ознака: власта

Јануари 2021 – моралниот срам на власта

Јануари 2021 помина во одбележување на верските празници на граѓаните од православна вера, но не и во одбележување на значајни годишнини со политички и...

Дури 29 законски и регулативни текстови во Германија се од времето...

Германија почнува иницијатива за измена и бришење на групата закони воведени од нацистите, кои сѐ уште се присутни во законодавството на земјата,цели 75 години...

Транзицијата на власта во САД со породилни маки

Со 232 гласа „за“ и 197 „против“, Претставничкиот дом на САД го отповика претседателот Доналд Трамп, седум дена пред истекувањето на неговиот мандат. Сега...

Симболиките на нумерологијата и испораката на политиките на власта

Владините пораки и слогани од еден друг агол Какви се симболиката и значењето на бројките во политичките пароли и владините слогани што се употребуваат на...

Короната ги обедини политичарите

Иако одлуката за одложување на изборите дојде по предлог на сите политички лидери и политички партии во државата и заслужува внимание и почит, сепак...

Власта на избори, опозицијата за бојкот, а Македонците?

Трите партии на Македонците во Србија сѐ уште не зазеле став за тоа дали и како ќе учествуваат на парламентарните избори во Србија. Неизвесно...

Власта воведува нови изборни правила за функционерите

Собранието на Србија ја почна процедурата за измена на пакет изборни закони со кои ќе се унапредат изборните услови пред парламентарните избори, најавени за...

Власта и опозицијата повторно ќе расправаат за СЈО

Претставници од власта и опозицијата седнаа на заедничка маса во обид за договор за новиот закон за обвинителство, со кој треба да се реши...