Ознака: Власите

Мисирков, Македонците и Власите

Крсте Петков Мисирков, учителот од Постол, полинационалниот филолог, славист, историчар, етнограф, аматерски картограф, балкански ентузијастички идеолог, неприфатен визионер, признаван од едни, оспоруван од други,...

Илинден, Власите, Крушево денес

Помина 2 Август, денот што беше прославен под мотото „Сите сме деца на Илинден“ - слоган на чествувањата. Па, редно е уште еднаш да...