6 C
Skopje
22.1.2019 - 20:41

Ознака: Владо Димовски

Се задушив, не се загушив!

Некогаш, многу одамна, во долгите студени зими животните се собирале по куќите на дабарите. Кај нив секогаш имало дрва и шпорети, кои постојано гореле...

Не одиме на доктор, туку кај доктор!

Еве сме во трговскиот центар. Две пријателки пред прекрасно уредениот излог на една продавница ја тресат темата мода. - Ми е смачено од... Се чувствувам...

Книжарници, не книжари!

Време е за одбирање подароци. Па, ајде да почнеме да размислуваме. Или, еве, како размислува една моја сосетка. - За сестра ми знам што да...

Товарен, не теретен!

Време е да почнеме да ја подгреваме предновогодишната манџа. Во семејството Диневци: - За Нова година одиме во Битола, кај мојот пријател Петре. Со воз. - Со...

Во согласност, не во склад

Време е да почнеме да ја подгреваме предновогодишната манџа. Во семејството на Коста и Марија Наумовски. - Злато мое, сонце мое, месечино моја, оваа Нова година...

Не заправо, туку имено!

Време е да почнеме да ја подгреваме предновогодишната манџа. Во семејството на Владе и Милица Димовски. - Слушај ме внимателно, оваа Нова година не остануваме...

Не усмен, туку устен!

Време е да почнеме да ја подгреваме предновогодишната манџа. Во семејството Николови во Скопје. - Жено, за да нема ти реков ми рече, инсистирам на...

Отчука, не откуца!

Малку дијалог. - Пишуваш нешто? - Роман. - Одлично! А, до каде си?! - При крај. Уште да откуцам еден дијалог меѓу главниот лик и неговата жена. Доста...

Не скоро, туку речиси

Малку дијалог. - Петре, каде? - Влатче, пешачам малку. - Си почнал секој ден да пешачиш по два часа. - Скоро секогаш сакам да сум во топ-форма. - И...

Шише, не флаша!

Еден мој пријател многу сака да пие вода од флаша. А, бидејќи знае дека сум по јазикот, честопати знае да ми рече: „Доста ме...