Ознака: влади

Либиските завојувани страни постигнаа договор за примирје

Завојуваните ривалски влади во Либија објавија во одделни соопштенија дека ќе ги прекинат сите непријателства и наскоро ќе организираат национални избори, а овој потег...

Нерешлива загатка за сите досегашни влади

Се предвидува за плати на администрацијата во наредната година да се потрошат 461 милион евра, што е зголемување за 25 милиони евра. Во земјава,...