25.8 C
Skopje
22.6.2021 - 12:08

Ознака: Владимир Лукаш

Излезе од печат поетската антологија „Игропис“

Од печат излезе антологијата „Игропис“ во издание на Здружението за развој и едукација на културата и уметноста „Фуснота“. Приредувач на книгата е Драгана Евтимова, а...

Вечер на македонски анимирани филмови во „Котур“

Вечерва, со почеток во 21 часот, во просториите на кафулето „Котур“ ќе се одржи вечер на македонски анимирани филмови од режисерите: Крсте Господиновски, Владимир...

Владимир Лукаш: Не сме слободни сѐ додека не си се спротивставиме...

Владимир Лукаш е музичар, визуелен уметник, поет, прозаист...Активно работи во сите сфери на уметноста, а светот без луѓе како него би бил многу сиромашно...