Ознака: влада

Владата воведува мерки за унапредување на здравјето на мајките и на...

Заедничко имплементирање на мерките за унапредување на здравјето на мајките и на новороденчињата и придонес за намалување на нивната смртност, треба да овозможи Договорот...

Отпочнаа подготовките за втората фаза од Спогодбата за асоцијација и стабилизација...

Владата на денешната 67-ма седница донесе одлука за отпочнување на подготовките за втората фаза од Спогодбата за асоцијација и стабилизација. Владата ќе му предложи...

Синдикатот на „Југохром“ бара средба со Заев, во спротивно најавува протести...

Синдикалната организација на комбинатот „Југохром“ од Јегуновце најавува протести пред Владата доколку до крајот на неделава не оствари средба со премиерот Зоран Заев во...

Средба Заев-Светска банка: Економијата во Македонија закрепнува

Премиерот Зоран Заев денеска на средба со делегација на Светска банка беше информиран за позитивните прогнози за економски раст во Македонија кои неодамна беа...

Прекинат штрајкот во „Еурокомпозит“, постигнат договор со Владата

Синдикатот на „Еурокомпозит“ денеска го прекина штрајкот и протестот пред Владата по постигнатиот договор со премиерот Зоран Заев. Според Роберт Богданоски, претседател на синдикатот, по...

Реконструкција на умот

До желбата ли е, до способностите или до можностите? Сеедно. Но излегува дека сите оние што мислеле дека актуелната влада ја започнала својата работа...

Владата ќе спроведе мерки за намалување на смртноста на мајките и...

Владата на Р. Македонија и УНПФА ќе потпишат договор за заеднички придонес за примена на дел од мерките за намалување на смртноста на мајките...

Вработените на „Еурокомпозит“ не постигнаа договор со Владата

Вработените во „Еурокомпозит“ кои протестираат пред Владата во Скопје, не постигнале договор со премиерот Зоран Заев на попладневната средба.  Според Роберт Богданоски, претседател на синдикатот...

Владата најавува законски измени за намалување на извршителските тарифи

Владата формира работна група која треба да изготви законски измени за намалување на севкупните трошоци во структурата на извршните решенија. Како што соопшти денеска премиерот...

Најавена нова мерка за раст на платите

Премиерот Зоран Заев денеска по седницата на Економско-социјалниот совет најави нова мерка за раст на платите. Како што рече Заев на прес-конференција во Владата, станува...