15.1 C
Skopje
16.9.2019 - 1:00

Ознака: Влада на РМ

Владата бара одговорност за сите вклучени во случајот „Рекет“

Од Владата соопштија дека отворениот случај „Рекет“, во кој сега осомничена е и првата специјалната обвинителка Катица Јанева, потврдува дека пред правдата и законите,...

Владата донесе Етички кодекс за однесување на функционерите

Владата на Македонија донесе Етички кодекс за однесување членовите и јавните фукнкционери кои се именувани од владата. Со него се предвидува промовирање на интегритетот...

Владата денес решава за ЈО и Советот на јавни обвинители

Владата денеска ќе ја одржи својата редовна 146-та седница, на која на предлог на Министерството за правда ќе биде разгледан Предлог-законот за јавното обвинителство,...

Владата ја одржа 131 седница, усвоен надзорен одбор за напредок на...

Владата на Република Македонија на денешната 131 седница ја разгледа и усвои Информацијата од одржаниот состанок на Надзорниот одбор за супервизија и следење на...

Владата го усвои Предлог-законот за Јавното обвинителство

Владата денеска го усвои Предлог-законот за Јавното обвинителство во кој е регулиран статусот, автономијата и надлежностите на СЈО. Основа за изготвувања на овој закон, како...

Владата на РМ вечерва ќе ја одржи 123. седница

Владата на Република Македонија вечерва ќе ја одржи својата редовна 123 седница, на која меѓу другото ќе ја разгледа информацијата во врска со потребата од...

Се отстранува железната ограда околу Владата

Пред Владата почна отстранување на железната ограда. Одлуката за отстранување на оградата ја донесе Владата на последната седница одржана завчера, а целта, како што...

Здружението „Канцерогено општество“ бара итна владина седница за загадувањето

Здружението „Канцерогено општество“ по една недела денеска повторно организира протест пред Собранието на Република Македонија за да ги алармира надлежните за опасно загадениот возхух...

Владата донесе Програма за економски реформи 2019-2021

Владата ја донесе Програмата за економски реформи за периодот од 2019 до 2021 година во која се вклучени и 18 секторски структурни реформи за...

Законот за борба против корупцијата по скратена постапка во Парламент

Владата на Република Македонија во рамки на 115-та седница денеска донесе повеќе одлуки меѓу кои и за Законот за борба против корупцијата за кој...