14.8 C
Skopje
18.6.2021 - 1:56

Ознака: вистината

Комшии Албанци, добро е да живееме со почит и со вистината

Албанија, како држава, е создадена два века пред новата ера, на планината Кавказ и брегот на Касписко Море во Азија. Таа била држава во...

Виното, жените и вистината

Жените владеат над нас.Не преземате ли тешки работи, нели се трудите и мачите, не давате ли сѐ за жената? Човекот повеќе ја сака жената...

Искривување на вистината и на полето на спортот

Тоа што Каракачанов го искажа за Вардар нема никаква врска со фактичката ситуација. Очигледно побркал некои работи. Веројатно со зла намера... „По војната, во...

Вистината и лагата за нашиот европски „прогрес“

Со кое право тогаш хомо политикусот денес се претставува како ЕДИНСТВЕН фактор што ја води Македонија кон Европа и тврди дека единствен критериум за...

Скарани со вистината!

По нецел месец на Владата има дилема дали е прерано за први анализи и коментари, но како не сме во нормална ситуација туку сме...

За вистината и за лагите

Разликите меѓу партиите и нивните лидери во користењето на обвинувањата за лажење кон противниците се во нијанси, но општ е впечатокот дека обвинувањата за...