Ознака: вирусот

Политичките кавги нема да го уништат вирусот

Ова е време кога политичарите, наместо обвинувања за неспособност и задоцнето дејствување, треба во правец на националниот интерес да ги препознаат своите приоритети и...

Коронавирусот ќе ја наруши економската активност во еврозоната

Европската централна банка побара од земјите-членки со фискален простор, како Германија и Холандија, да инвестираат повеќе за да го оживеат „заболениот“ економски развој. Сепак,...

Топлото време ќе го испржи коронавирусот?

Препораките и мерките за заштита од коронавирусот остануваат во сила и ќе се менуваат зависно од развојот на ситуацијата, иако епидемиолозите се надеваат дека...