Ознака: вирусот

Уметник од Престон донира слики за борба против вирусот

Уметникот и скулптор со седиште во Престон, Ентони Паџет, на појавата на коронавирусот одговори на најдобриот начин што го знае. Тој наслика нова слика...

Колкумина биле во контакт со вирусот ќе се докажува во иднина

Д-Р ЖАРКО КАРАЏОВСКИ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ Во светот има неколку модели на тестирање на населението, но во овој момент нам не ни...

Бизнис – инфо

Најголем шок за економијата во последните сто години Шокот за луѓето, но и за приходите, по преземените мерки за сузбивање на коронавирусот, би можел да...

Медицински совети

Хируршките маски се еднократни, подобро користете памучни! Во целиот свет здравствените работници, но и обичното население, се соочени со недостиг од заштитни маски, иако во...

Руски доктор: Ова е проба за биолошка војна

Ситуацијата со ширењето на коронавирусот во светот е тест за биолошка војна, која ќе покаже колку добро е подготвен светскиот здравствен систем за слични...

Вирусот е интелигентен, човекот бесчувствителен

Читајте, слушајте музика, спортувајте, гледајте во небото наместо на земјата. Гарантирано ќе остварите синергија со невидливото. Да не излезе дека вирусот има повеќе чувства...

Ковид-19 ќе ги потресе и најскапите градови во светот

Сингапур, Хонгконг и Осака неодамна беа рангирани како најскапи градови за живеење во светот во 2020 година, но тоа брзо може да се промени...

Шпанската армија откри старски домови со напуштени и мртви штитеници

Персоналот на некои домови си заминал по избивањето на пандемијата, велат шпанските власти Шпанските војници што помагаат во борбата против пандемијата на ковид-19 во земјата...

Прашање што го мачи светот: Може ли да се фати...

Едно од најзагрижувачките прашања што си го поставуваат сите откако се прошири новиот коронавирус е дали оние што веќе го прележале можат да заболат...

И партискиот антагонизам треба да оди во самоизолација

Одговорноста и грижата за јавното здравје, како што истакнуваат сите политички чинители, секако, се приоритет пред политичките интереси, но сепак останува зрното на сомнежот...