Ознака: вирусот

Во училиштата нема голема трансмисија на вирусот

Во повеќето европски држави, вклучувајќи ги и Германија, Франција и Англија, властите не го прекинаа одењето на училиште со физичко присуство, и покрај стриктните...

Регионот во недостиг од медицински персонал поради вирусот

Најсериозна е ситуацијата со недостиг од доктори и медицински персонал во Хрватска, но и во Словенија и во БиХ, каде што заразата се шири...

Обврските од работните места вирусот ги префрли во домаќинствата

Според анализата на Фондот за население на ООН и агенцијата „ООН за жените“ во Србија, пандемијата на коронавирусот и превентивните мерки во земјата повеќе...

Неодговорноста го јакне вирусот и ја слабее државата

Правопропорционално со растот на заразени од ковид-19 се зголемува и неодговорното однесување на луѓето, кои опуштени од укинувањето на рестриктивните мерки сѐ почесто и...

Вирусот, маските и политиката

Сега е време за координирани решенија и на домашно и на светско ниво во борбата со пандемијата. Само на таков начин ќе се дојде...

Вирусот во Европа е присутен подолго отколку што се мисли?

Само еден ден пред да се потврди првиот смртен случај од коронавирус надвор од Кина, на 2 февруари, беше објавена смртта на влијателниот музичар...

Разузнавачите заедно со пандемијата ќе го достигнуваат врвот

Засилени шпионски активности кон меѓународните здравствени организации и хуманитарните фондации Како што расте кривата на пандемијата на коронавирусот , паралелно има нагорен тренд и кривата...

Панорама / Вирусот е највреден во недела!

Љубљана - По шест недели словенечката влада од вчера го укина општото ограничување на движењето само во подрачјето на општините, а од понеделник ќе...

Дрвјата на Клинички – жртва на вирусот или на (не)грижата

Еколошкото здружение „О2 иницијатива“, со реакција и фотографии на социјалните мрежи, протестира за исечени здрави повеќегодишни дрвја во рамките на клиничкиот центар „Мајка Тереза“....

Уметник од Престон донира слики за борба против вирусот

Уметникот и скулптор со седиште во Престон, Ентони Паџет, на појавата на коронавирусот одговори на најдобриот начин што го знае. Тој наслика нова слика...