Ознака: Вил Гомперц

Не треба да се плашиме од модерната уметност

За да ја приближи модерната уметност до пошироката публика, авторот на книгата „Што гледаш?“, Вил Гомперц, донесува интересни приказни што стојат зад низа ремек-дела,...