-0.3 C
Skopje
19.11.2018 - 6:44

Ознака: викинзи

Остатоци од средновековен викиншки брод откриени во Норвешка

Остатоци од средновековен викиншки брод биле пронајдени под копното во југоисточниот дел на Норвешка. Остатоците што наликуваат на брод, се пронајдени околу 50 сантиметри под...

Богата а малку позната историја на големите воини

При спомнувањето на зборот „викинг“, првата асоцијација ни доловува слики на безмилосни морски воини, вооружени до заби, кои носат шлемови со рогови и напаѓаат...

Викинзите се вратија во Катоира

Во шпанска Катоира се одржа годинашниот фестивал на викинзите, во рамките на кој учесниците ги глумат нападите на нордиските воини во областа Галиција. Фестивалот...