Ознака: видови

Ретките животински видови на отстрел на шверцери

Познатите траси за шверцување дрога и за нелегалната миграција се користат и за нелегално пренесување кожи од тигри од Далечниот Исток, егзотични птици од...

НАСА откри нови видови органски материи на месечината Енцелад

Нови видови органски соединенија се откриени на природниот сателит на Сатурн, Енцелад, при голема мисија за потрага по вонземски живот, објави НАСА. Научниците го...