7.5 C
Skopje
11.11.2019 - 23:37

Ознака: вешта жена

Аница Трајкоска „Вешта жена“ на Кичево за 2019 година

По 18-ти пат во ресторан во Кичево се одржа манифестацијата „Вешта жена“. Во изедначена конкуренција по вторпат за Вешта жена на Кичево е прогласена...

Децата од Тетово готвеа на манифестацијата „Вешта жена“

Манифестацијата „Вешта жена“ стана прилика и децата да научат нови вештини како готвење и хуманизам. Тие со своите мајки и роднини заедно работеа на...

Чувањето стари лица и деца со хендикеп нов предизвик на здружението...

Организацијата „Вешта жена“ од Тетово позната по натпреварите во умешност во готвењето започнува активности со цел да обезбеди обуки за невработени лица кои би...

„Етно вешта жена“ денеска во селото Чемерско

Таму каде што се вештите жени на Македонија секогаш има добра дружба, забава со богата културно уметничка програма и прекрасна храна. Така беше и денеска...

Битолчанка е „највештата жена“ во Македонија

Наташа Гулабоска – Ѓорѓиева од Битола ја понесе титулата „Вешта жена на Македонија“ за 2018 година на одржаната манифестација во тетовски Лешок. Нејзината маса...

Аница Трајкоска е „Вешта жена-2018“ за Кичево

На седумнаесеттата по ред манифестација „Вешта жена 2018“ за Кичево, што се одржа синоќа, а на која присуствуваа над 300 посетители и гости, Аница...