Ознака: вештачка интелигенција

Германија ќе бара пробив за развој на вештачката интелигенција

Германија треба да издвои милијарди евра, со кои ќе обезбеди план за развој во областа на вештачката интелигенција (ВИ), инаку ризикува да заостане зад...

ЕК догодина ќе се фокусира на развој на вештачката интелигенција

Европската Комисија(EK) ги откри своите планови за преминување на гласање од консензус на квалификувано мнозинство во одреден број области. За разлика од шпекулациите кои кружеа...

„Интел“ лани заработил 1 милијарда долари од чипови за вештачка интелигенција

Од корпорацијата „Интел“ пред неколку дена објавија дека успеале да продадат чипови за процесори за вештачка интелигенција во вредност од 1 милијарда долари. Ова...

„Самсунг“ ќе инвестира 20 милијарди долари за вештачка интелигенција и 5Г

Јужнокорејската компанија „Самсунг“ планира да инвестира околу 20 милијарди долари за развивање технологии и системи за вештачката интелигенција и тоа во следните три години....