Ознака: ветување

Тимоние: Одговорноста е кај оние кои дадоа нереални ветувања

Од објективна проценка на агенда се премина на награда за постигнат договор, па така од фундаменталните апсекти се соочивме со прашања од геополитичка гледна...

Глигоров би рекол: Еквидистанца, деца

Толку Најпрвин: за мене, она што се случи со Европа и датумот за преговори за Македонија е нешто најочекувано. За другите, кои се евроатлантски романтичари,...

Од ЕУ се очекува да го одржи ветувањето

Лидерите на ЕУ денеска во Брисел го започнуваат дводневниот состанок, на кој, меѓу другото, би требало да стане збор и за одредувањето датум за...

Од Берлин стигна само ново ветување

ШТО ДОНЕСЕ СРЕДБАТА МЕРКЕЛ - ЗАЕВ Според перцепцијата на премиерот Заев, тој добил ветување дека Бундестагот во септември ќе даде зелено светло за почеток на...

Кога тапкањето по рамо не значи и ветување

Иако официјално неискажан, заклучокот од самитот ЕУ - Западен Балкан во ЕУ го изнесе „Фајненшл тајмс“, со насловот „Франција и Германија ги полеаја со...