17.8 C
Skopje
28.9.2021 - 4:21

Ознака: ветерен парк

51 милиони евра за проектно финансирање на „Богословец“, првиот приватен проект...

Ерсте Групацијата и Шпаркасе Банка Македонија се меѓу институциите што го финансираат „Богословец“. Ветерниот парк е предвидено да биде завршен во 2023 година. Државата...

Заев: Нова инвестиција, ветерен парк во општина Богданци

Нова инвестиција од ветерен парк ќе се гради на просторот помеѓу селата Стојаково и Селемли. Се работи за инвестиција од 30 мегавати ветерна електрана...

Распишан тендер за проширување на Ветерниот парк Богданци

Според соопштеноето на АД ЕСМ на 29 јануари АД Електрани на Северна Македонија објави Повик за претквалификација за инженеринг, набавка и изведба - ЛОТ1...

Ќе се зголемува производството на струја од ветерниот парк во Богданци

Генералниот директор на АД Електрани на Македонија (ЕСМ), Васко Ковачевски, во Богданци порача дека тамошниот ветерен парк ќе се проширува со поголеми и помоќни...