-0.2 C
Skopje
2.12.2021 - 10:12

Ознака: весници

Сѐ уште има луѓe што со нетрпение го чекаат секој нов...

Ненад Деспотовиќ, дистрибутер на весници на „Нова Македонија“ Веќе триесет години колпортерот Ненад Деспотовиќ е во нераскинлива врска со весникот „Нова Македонија“. Тој е задолжен...

Неколку симпатични зборови за каузата на Македонецот

Негирањата на македонската историја продолжуваат во бугарските медиуми. Еден од последните примери е искажувањата на Иван Николов - бугарски новинар и редактор на списанието...

Уметница раскажува приказна за карантинот преку наслови од весници

Уметницата Татјана Труве подигна копија од францускиот весник „Либератион“ кон средината на март и наиде на апокалиптична насловна страница со наслов: „Еден ден претходно“....

Растат влијанието и довербата во весниците

По спојувањето на едни од најголемите издавачи на весници во САД - „Њу медија/ Гејт хаус“ и „Ганет“ - новата компанија ќе го поседува...

Длабочината на информирањето е во печатените медиуми

Весниците - темел на демократската кондиција на едно општество Многу држави во Европа на најразлични начин го помагаат издавањето на весниците поради тоа што нивното...

Весници на пролетта

Деца, сте ги виделе ли весниците на пролетта? Сте ги виделе ли, прашувам. Молчите. Се смешкате... Значи, сте ги виделе. Тие се, како што...

За кокошка нема прошка, за милиони – немало закони

Денес е полесно читањето весници - не мора да одиш да ги купиш. Со еден клик читаш „Вашингтон пост“, „Дер шпигел“ (огледало) или „Катимерини“,...

Петтина од весниците во САД затворени во последните 15 години

Повеќе од 1.800 американски весници се затворени од 2004 година, зголемувајќи ги „информативните пустини", каде има мало или никакво локално известување за јавните работи,...

Американски медиуми започнаа кампања за слобода на печатот

Над 300 американски медиуми денеска започнаа кампања за слобода на печатот, како реакција на нападите врз новинарите од страна на претседателот на САД, Доналд...