Ознака: весник

Купете си весник од киоск, пазарењето на отворено е побезбедно

Нема никаков ризик да си купите весник од киоск ако притоа ја почитувате препораката за држење одредена дистанца со некој што е околу вас....

Педесет милиони денари од Владата за поддршка на печатените медиуми

Владата на седница го донесе новиот текст на Програмата за поддршка за печатење и дистрибуција на печатените медиуми за годинава, на предлог на Министерот...

На денешен ден излезе првиот број на „Вечер“

На денешен ден во 1963 година излезе првиот број на дневниот весник „Вечер“, кој од своето основање има карактер на дневен магазин со нагласено...

Анте Поповски и весникот „Нова Македонија“

Седумдесет и петгодишнината на весникот „Нова Македонија“ е убав повод да се потсетиме на некои од личностите што дале свој несомнен придонес во нејзината...

Многу честитки за роденденот

Голем број честитки од секаде пристигнаа вчера на адреса на првиот македонски дневен весник, по повод 75-годишнината од излегувањето на првиот број. Во честитката...

75 години вистински народен лист

Јубилејот и значењето на весникот добиваат уште повеќе на тежина во светлината на последните случувања и обиди од некои соседни држави да се оспорат...

Невообичаен повик за будење на водечкиот либански весник

Водечкиот дневен весник на англиски јазик во Либан објави празно издание, во кое беа испечатени само политичките и економските проблеми со кои се соочува...

Тежината на искажаниот збор во весник и на Фејсбук не е...

Она што ќе остане кажано и запишано на хартија останува трајно архивирано, додека изјавите дадени на Фејсбук или на Твитер за брзо време се...

Митевска: Весникот е симбол на слободата на изразот и информирањето

КАКО СЕ НАЈДЕ „НОВА МАКЕДОНИЈА“ ВО ТРЕЈЛЕРОТ НА „ПЕТРУНИЈА“ Во трејлерот на филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на Теона Стругар-Митевска, кој од први...

Кибер-напад го попречи печатењето на неколку американски весници

Печатењето и дистрибуцијата на дневниот весник „Лос Анџелес тајмс“ и други американски весници, вклучително и изданијата на компанијата „Трибјун паблишиг“ како „Чикаго трибјун“ и...