Ознака: „Версај“

Версај ги отвора вратите за посетители

Версај, еден од најпосетуваните замоци во светот, се отвора денес по повеќе од 82 дена карантин, кој нанесе огромна економска штета на ова култно...

Духот од Версај сѐ уште ја прогонува Европа

Економскиот историчар Роберт Скиделски, предавач на „Оксфорд“ и постојан професор по политичка економија на универзитетот „Ворвик“, е еден од ретките што сегашниот правец на...

Би-би-си ќе ја укине серијата „Версај“ поради голотија

Историската драма „Версај“ на Би-би-си, што го прикажува животот на кралот Сонце, Луј 14, која веќе ја нарекуваат најконтроверзен проект на оваа телевизиска куќа...