Ознака: вера

Вера и корона

Третина од сите религиозни прописи во Педесетието Мојсеево се од медицинска природа. Овие прописи се однесуваат за забрана на проституција, често миење на телото,...

Исламот е вера, не е идеологија

Реисот посочува дека и во минатото соработувале и ќе соработуваат со државата на рамноправно ниво, во интерес на нивните верници, како и за зајакнување...

На децата ќе им оставиме сами да одлучат на која вера...

Дејан Азески Првпат по триесет години е направена компаративна анализа (заедничко истражување) за состојбите со мешаните бракови во двете најмултиетнички држави на Балканот: Македонија и...

Скок во вера (или како да се кренеме од смртта) 1.

Каква честитка и подарок, со што да те дарувам и утешам, драг читателу, на прагот на новата 2020 година? Оти секоја нова година, пред...

Ако рајот е создаден за Исламска држава, јас го бирам пеколот

Поминаа четири години откако борците на Исламската држава (ИД) беа протерани од Кобани, стратешки важниот град на сириско-турската граница, но екстремното и насилничко толкување...

На 30 септември е Вера, Надеж и Љубов, а не ЕУ,...

А тие само сакаат да ни ја докажат вистината дека сè што треба да направиме е да се укинеме како Македонци, па ЕУ и...

Штафета на еднаквоста во Струмица

Во организација на здружението за помош и поддршка на лицата со Даунов синдром „Вера“, во неделата попладне во Струмица се одржа првата штафета на...

Се снима „Вера“ на Верица Недеска

Вчера во Скопје, во хотелот „Водно“, започна снимањето на краткометражниот игран филм „Вера“, чиј сценарист и режисер е актерката Верица Недеска. Филмот е копродукција...

Европа ни наложува православен дуализам

Многупати верските аналитичари предупредувале дека целта на Вранишковски не е да го оствари правото на вероисповед, туку да направи обид за превласт на црковниот...

Двајца „за“, тројца „против“, или обратно

Деновиве многу од луѓето со кои се среќавам, дали на улица или во продавница, ми го поставуваат истото прашање: „Комшија, што е ова што...