18.8 C
Skopje
23.5.2019 - 15:40

Ознака: венчавки

По еден век се вратија венчавките во црквата „Света Петка“ во...

По пауза од еден век се случи првата венчавка во возобновениот црковен храм „Света Петка“ во селото Осој, Кичевско. Судбоносното „да“ пред бога го...

По половина век се вратија крштевките и венчавките во Белица

Надежта дека македонските села повторно ќе заживеат се неодамнешните свечености во Белица, кога се празнуваше заштитникот на селото Александрија Големиот верски празник, Александрија, во селото Белица,...