Ознака: велосипеди

Среде бел ден крадат велосипеди од влезови

По долго време во Скопје сѐ позачестени станаа кражбите на велосипеди. Се крадат или кога се оставени на улица или во згради, од пред...

Нема веќе субвенции за велосипеди од град Скопје

Град Скопје ги информира граѓаните дека денеска во 15 часот се исполни предвидената квота за субвенции за набавка на велосипед, па вакви барања од...

Драстично зголемен интересот за субвенции за велосипеди

Светскиот ден на велосипедистите оваа година град Скопје го дочека справувајќи се со предизвиците на светската пандемија на коронавирусот, која го наметна велосипедот како...

Прилепчани ќе добијат субвенции за инвертори и велосипеди

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски, ги потпишал налозите за исплата на средствата за субвенционирање на инвертор клими и велосипеди, во согласност со јавниот повик...

Над 3.500 демoнстранти на велосипеди протестираа против владата во Љубљана

Големи протести против владата и нејзините активности за време на епидемијата на коронавирус се одржаа синоќа во Љубљана, каде според проценките на полицијата имало...

Општината ќе субвенционира набавка на инвертори и на велосипеди

Општина Прилеп, во согласност со програмата за работа во 2020 година, ќе надоместува дел од трошоците на граѓаните за купување инвертори и велосипеди. Јавниот...

Прилеп ќе субвенционира дел од трошоците за набавка на инвертори и...

Општина Прилеп ќе субвенционира дел од трошоците за набавка на инвертори и велосипеди. На денешната 40-та седница советниците го усвоија правилникот за надоместување на...

Карпош ќе доделува субвенции за велосипеди, електрични тротинети, фасади и лифтови

Субвенционирањето за нови велосипеди и електрични тротинети за граѓаните на општина Карпош ќе почне од понеделник (3 февруари). Карпошани ќе може да аплицираат за добивање...

Аеродром избра кој ќе добие субвенции за велосипеди, инвертери и за...

Општината Аеродром ги избра добитниците на субвенции за набавка на велосипеди, инвертер-клими и печки на пелети по објавените јавни повици од крајот на септември....

Во Холандија има повеќе велосипеди од луѓе

Во Холандија има повеќе велосипеди отколку луѓе. Таму сè е насочено кон велосипедизмот, што им овозможува на Холанѓаните со ова превозно средство годишно да...