Ознака: велосипедизам

Повици за ограничувања на платите во велосипедизмот!

По новата победа на велосипедист на Скај на Тур де Франс, со триумфот на Герент Томас, се појавија повици за ограничување на доминацијата на...

Тајната на Скај – пари, иновации, добри возачи, но и ум

Скај беше формиран пред само осум години за да победи на Тур де Франс во период од пет години, но тоа го стори по...

Лавови, зајаци и велосипеди

Интересните костими и маски на публиката што го следи Тур де Франс се составен дел од најпознатата велосипедската трка на светот. Лавови, зајаци, петли...

Повторно „Македонска Тур де Франс експедиција“

„Македонската експедиција Тур де Франс 2018 - Доломити“, во состав Никола Ѓорѓиев, Васко Русевски, Бојан Диковски и Слободан Трајковски утре тргнува за Италија, со...

Најдоброто од Тур де Франс

На фотографиите се прикажани најинтересните моменти од досегашниот тек на 105-то издание на најпознатата велосипедска трка на светот, Тур де Франс, која почна на...

Скопје доби пет станици за поправка на велосипеди

„Вози право, вози здраво“ е насловен проектот што вчера го промовираа градот Скопје и Стопанска банка, а со кој како донација се изградија пет...

Крус Фрум е „чист“ и ќе вози на Тур де Франс

Светската антидопинг-агенција (ВАДА), која тесно соработуваше со УЦИ прифати дека Фрум не ги прекршил правилата по што нема никакви пречки тој да настапи и...

Со велосипед или пешки посакаа да го допрат сонцето

За сите оние добронамерници и обични посетители фасцинирачка беше глетката на огромниот број велосипедисти, од најмали до највозрасни, за нивниот ентузијазам, упорноста и љубовта...

Фрум не се помирува со неуспех на Џиро

Тој по 11 извозени етапни трки на Џиро (крајот е на 27 мај во Рим) е 11-ти со заостанување од 2,27 минути зад лидерот...