Ознака: Велешки театар

Велешкиот театар со две награди на фестивал во Русија

Театарот „Јордан Х.К-Џинот“ од Велес со претставата „Вдовицата се мажи“ ги доби наградите за најдобра странска претстава и најдобар актерски ансамбл на интернационалниот театарски...

Велешкиот театар на фестивал во Русија

Театарот „Јордан Хаџи Контантинов-Џинот“ од Велес со комедијата „Вдовицата се мажи“ во режија и адаптација на Младен Крстевски, од денеска до 31 мај ќе...

Велешкиот театар со „Вдовицата се мажи“ на фестивал во Русија

Театарот „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ од Велес со комедијата „Вдовицата се мажи“ од 25 до 31 мај ќе настапи на интернационалниот театарски фестивал „Руска класика“...

Велешкиот театар со „Вдовицата се мажи“ на фестивал во Русија

Театарот „Јордан Хаџи Константинов - Џинот“ од Велес со комедијата „Вдовицата се мажи“ од 25 до 31 мај ќе настапи на Интернационалниот театарски фестивал...

Велешкиот театар на фестивал во Бугарија

Театарот „Јордан Хаџиконстантинов-Џинот“ од Велес на 17 мај ќе настапи на Интернационалниот театарски фестивал на претстави за деца „Волшебната завеса“ во Трговиште, Бугарија, со...

Велешкиот театар на три фестивали во странство

Во текот на месец мај Театарот „Јордан Х.К-Џинот“, Велес ќе настапи на три интернационални театарски фестивали во Бугарија и Русија На 15-ти мај со претставата...

Велешкиот театар со „Тоалет за дами“ гостува во Драмскиот театар

Актери од велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ вечерва на сцената на Драмскиот театар во Скопје ќе ја изведат претставата „Тоалет за дами“ во режија...