Ознака: Велемаченик

Велемаченик (Убивање на Светецот и Светлината) 3

А што стана со отсечената глава на Светецот? Неа џелатите веќе ја беа ставиле во сребрена чинија, како тогаш во Ерусалим крвниците на Ирод...

Велемаченик (Убивање на Светецот и Светлината) 2

Блескаа наежени светите инсигнии на смртта, а од левата страна на Светецот, за да не остане покусо, истопoрена како кралица на модерната садистичка епоха...

Велемаченик (Убивање на Светецот и Светлината)

1 Големиот лов Почнат е големиот лов на оној како Прометеј што го носи подмишка Сонцето во ноќта на светот. Тој што ја влече во галоп...