9.8 C
Skopje
6.12.2021 - 16:25

Ознака: вежба

Теренски активности на првата цивилна НАТО вежба во Македонија

Денеска на терен, на две работни точки медиумските претставници на повеќе странски држави присуствуваа на реализација на вежбовното сценарио „Северна Македонија 2021“, а и...

Завршен ден на вежбата во артилериско гаѓање со војската на Црна...

Началникот на Генералштабот на АРМ, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски, и заменик-министерот на одбрана, Башким Хасани, заедно со началникот на Генералштабот на Војската на Црна Гора...

„Одлучен удар 21“ – вежба на Криволак

Во присуство на највисокиот политичко-воен врв во земјата и високи гости од САД и сојузниците, беше реализиран Денот за високи гости на вежбата „Одлучен...

Завршна вежба на кандидатите за прием во Специјалните единици на МВР

Во кампот за обука на Бирото за јавна безбедност при Министерството за внатрешни работи во Лазарополе, денеска се одржа заедничката завршна вежба на полициските...

На Пелистер се одржа вежба за заштита на населението од елементарни...

Денеска во Националниот парк Пелистер, во близина на Инфо центарот се одржа показна теренска вежба која Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион ја...

Кучињата-роботи станаа дел од бојното поле на иднината

Излегувајќи од авионите на Военото воздухопловство на САД, како дел од вежбата на американската армија во комбинација со роботи, четириножни робокучиња се појавија на...

Шест американски бомбардери прелетуваат над 30 земји членки на НАТО

Шест американски бомбардери Б-52 денеска прелетуваат  над сите 30 земји-членки на НАТО. Станува збор за планирана вежба, објави американската команда за Европа. Во соопштението се...

На Криволак ќе дојдат 170 американски војници

Владата донесе Одлука за влегување и престој на странски вооружени сили во земјава заради изведување на вежбовна активност. Одлуката се однесува на одобрување на влез...

Девојката на Мик Џегер вежба и во карантин

Триесет и две годишната Мелани Хамрик, балерина и девојка на Мик Џегер, кој има седумдесет и две години, ја покажа својата сила и флексибилност...

Животот во самоизолација не значи и социјална исклученост

Како подобро да се справат граѓаните со животот во самоизолација и како полесно да се пребродат моменталните состоjби поврзани со ширењето на коронавирусот во...