Ознака: вежбање

Кому му се виновни направите за вежбање?

Пандемијата донесе анксиозност, зголемено ниво на стрес, нервози, конфликтност, деструктивност и нагони за да се искаже нервната раздразнетост со форми на кршење, уништување... Но...

Медицински совет – Вежбањето е корисно за мозочните клетки

Според неодамнешно истражување, физичката активност помага во одржувањето на сивата материја на мозокот, која е поврзана со различни вештини и со способноста за размислување....

Стратегии за да ја вратите рутината за вежбање

Помеѓу работните и семејните обврски, како и социјалните настани, изгледа скоро невозможно да почнете да внимавате на вашата фигура, односно да се вратите на...

Вежбањето во бременоста кај нас сѐ уште е табу

Сепак кај нас оваа тема сѐ уште е табу. Ретко која идна мајка продолжува со вежбање во бременоста, ретки, речиси непостојни се групите за...

Може ли да се измери задоволството?

Хоби, храна, секс, вежбање, работа... Кое задоволство создава поголемо уживање? Кршењето на копјата го поттикна написот „Зависниците од задоволство се секаде наоколу“, објавен неодамна...

Утрински навики кои можат да ви го променат животот

Личниот тренер и нутриционист Моника Меј, пренесува 15 здрави утрински навики благодарение на кои ќе се чувствувате подобро, посилно и поодморено. Секое утро будете...