Ознака: Ваљево

Наградени македонски стрип-автори во Ваљево

На меѓународниот конкурс во рамките на Ваљевскиот стрип-фестивал, кој од 20 до 21 декември се одржа третпат во Ваљево, Србија, и годинава не изостанаа...

Лазов трет на велемајсторскиот турнир во Ваљево

Младиот ФИДЕ-мајстор (ФМ (19) впиша и нови 31,4 поен, а според прикажаното играше со силина на шахист од 2.482 рејтинг-поени, со што петти пат...