Ознака: „Вајпер“

НАСА го испраќа роверот „Вајпер“ на Месечината во потрага по вода

Во 2023 година, НАСА планира да испрати роботски ровер за да бара замрзната вода во близината на југот на Месечината. Лендерот со големина на...