18.8 C
Skopje
18.6.2021 - 1:25

Ознака: Ваташа

Бугарија да се извини за масакрот во Ваташа

Во знак на „добрососедство“ Премиерот на Бугарија, Бојко Борисов, пред да ги смени нашите учебници по историја и да ја натера македонската комисија, предводена од...

Од Моклиште 75 години одекнува плачот по 12-те ваташки младинци

Бугарските фашисти на 16 јуни 1943 година во месноста Моклиште стрелаа 12 младинци на возраст од 15 до 27 години, сите од селото Ваташа....