Ознака: васко ѓурчиновски

Началникот на генералштабот во посета на командатата на НАТО во Брунсум

Началникот на генералштабот на Армијата, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски, денес се наоѓа во официјална посета на здружената команда на НАТО во Брунсум, по неговото учество на...

Началникот на генералштабот Ѓурчиновски на заседание на воениот комитет на НАТО

Началникот на генералштабот на Армијата, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски, учествува на 181-то заседание на воениот комитет (ВК) на НАТО за началници на генералштабови, кое се одржува денес...

Отворен ден на Армијата во Градскиот парк во Скопје

Во Градскиот парк во Скопје (Школка), денеска ќе се одржи отворен ден на Армијата за граѓаните, организиран по повод „Неделата на НАТО“, 70 –...

Началникот на ГШ на АРМ учествуваше на заседание на воениот комитет...

Началникот на ГШ на АРМ, генерал-мајор Васко Ѓурчиновски, денес во седиштето на НАТО во Брисел, учествуваше на заседанието на Воениот Комитет на НАТО, на...