Ознака: Васко Ковачевски

Ковачевски: Блок 1 во РЕК „Битола“ ќе стане гасна електрана до...

Генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски, на конференцијата „Визија за енергетска транзиција 2040“ посочи дека компанијата планира до 2026 година да го исклучи...

Ковачевски за Божиќ во посета на РЕК Битола

Во придружба на директорот на РЕК Битола Златко Ќурчиевски и помошникот на директорот за производство во АД ЕСМ, Љубчо Кижевски, генералниот директор на АД...

АД ЕСМ на слободниот пазар продаде електрична енергија за 5.375.421 евра

АД Електрани на Македонија соопшти дека откако ги задоволиле потребите на Универзалниот снабдувач за електрична енергија за тарифните потрошувачи, продолжиле со производство и со...

Енергетската трансформација на ЕСМ препознаена во регионот

Деновиве Балканската телевизиска мрежа „Ал Џезира“ емитуваше репортажа за енергетската трансформација која се спроведува во  Македонија, започната преку најголемиот проект на изградба на фотонапонски...

Состојбата со вода во акумулациите е стабилна

Денеска генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски го посети Охрид и на средба со директорот на Подружницата ХЕС Црн Дрим, Сашо Коркут, разговараше...

АД ЕСМ чистеше на плоштадот, езерото Козјак, градската болница

Вработените на АД ЕСМ од дирекцијата и од подружниците во Скопје, Битола, Тетово, Гостивар, Струга и Кавадарци се вклучија во државната акција за чистење...

Донација на Васко Ковачевски за хирушкото одделение во Битола

Васко Ковачевски и неговото семејство целосно го реновираа машкиот оддел на хируршкото одделение на Клиничката болница. Ковачевски донираше средства за комплетна смена на санитаријата,...

Електроенeргетскиот сектор е стабилен

Васко Ковачевски, генерален директор на АД ЕСМ Производството на електрична енергија оди според планот, па дури и над тој план, што е можно со добра...

Донација на АД ЕСМ за фотоволтаична електрана и стипендии на Техничкиот...

АД ЕСМ на Техничкиот факултет во Битола му донираше десет илјади евра за набавка на фотоволтаична електрана која што ќе произведува електрична енергија за...

ЕСМ ќе ја плаќа замената на печките на дрва со инвертер-клими

Граѓаните на Скопје, Тетово и на Битола, кои ќе ги заменат печките на дрва со инвертер-клими што чинат до 60.000 денари, ќе ја добијат...