Ознака: Васил Гарванлиев

Васил Гарванлиев кани на заедничко патување

„Патувам, патувам, со празен ранец - полна душа...“ пее Васил Гарванлиев во својата најнова песна „Патувам“ за која е снимен и интересен видеозапис. Овој најнов...

Операта „Дидо и Енеј“ отвора нова платформа

Бидејќи овој жанр не е доволно продуциран и застапен кај нас, со оваа претстава, не само публиката, туку и нашите пејачи, ќе можат да...

Ова ми е прва оперска улога дома

Македонскиот баритон Васил Гарванлиев, кој кариерата успешно ја гради на меѓународните сцени (Чикаго, Милано, Торонто, Лондон) во класичната музика, но и во водите на...

Љубовната опера „Дидо и Енеј“ првпат на домашната сцена

Во премиерната изведба учествуваат оперските ѕвезди: македонскиот баритон Васил Гарванлиев и канадската оперска дива, сопранистката Криста де Силва Првпат во Македонија на 20 септември, во...

Љубовната опера „Дидо и Енеј“ првпат во Македонија со ѕвездите Гарванлиев...

За првпат во Македонија, на 20 септември во Камерната сала на Филхармонија ќе биде изведена најпознатата опера од Хенри Персл – „Дидо и Енеј“. Станува...

Васил Гарванлиев се враќа со песната „Ѓердан“

Васил Гарванлиев, момчето познато по детскиот евергрин „Марионка“, речиси по дваесет години се враќа на македонската музичка сцена со песната „Ѓердан“, авторско дело на...