11.6 C
Skopje
6.4.2020 - 11:42

Ознака: Васил Атанасов

Концерт на обоистот Васил Атанасов во Полска

Во рамките на 26-от меѓународен музички фестивал „Тарнов“ во Полска, обоистот Васил Атанасов и пијанистот Тодор Светиев ќе изведат целовечерен солистички настап. На програмата...

Импресивна изведба на мајсторите на обоата Чесарачио и Атанасов

Музиката е највозвишена уметност, чија експресивност и универзален јазик го возвишуваа креативниот дух на Вечерта на италијанско-македонската музика, каде што се испреплетоа две национални...

Дела од македонски композитори за крај на музичката програма на „Охридско...

Концертот се одржа по повод јубилејот од раѓањето на Ристо Аврамовски, Драгослав Ортаков и Стојан Стојков Врвните членови на македонската културна сцена и членови на...