Ознака: Василево

Асфалтирање улица во Стаматска Маала

Василево Во општината Василево во тек се градежни активности за асфалтирање на улицата во таканаречената Стаматска Маала, во селото Василево. Вкупната должина на улицата е...

Се гради детска градинка во селото Ангелци

Василево Општина Василево и официјално го означи почетокот на изградба на детска градинка во селото Ангелци и фирмата изведувач веќе ги започна градежните активности. Проектираниот...

Набавка на нов камион за собирање смет

Василево Општина Василево набави нов камион за собирање смет за потребите на јавното комунално претпријатие „Турија“. Камионот е со капацитет од 5,5 кубни метри и...

Ќе се гради атмосферска канализација

Василево Општина Василево ќе гради атмосферска канализација, која ќе значи поголем капацитет на веќе постојната. Во согласност со техничката спецификација, должината на атмосферската линија ќе...

Реконструиран патот Ново Владевци – Сушево

Василево Општина Василево заврши со реконструкцијата на локалниот патен правец Ново Владевци - Сушево, делница што започнува од клучката со магистралниот пат А4 Струмица -...

Исплатени штетите на земјоделците од ланското невреме

Василево Општина Василево изврши уплата на средства на земјоделците од населените места Добрашинци, Нова Маала и Висока Маала, кои претрпеа штети од невремето што го...

На вонредна седница формиран Кризен штаб

Василево Советот на Општина Василево на вонредна седница донесе одлука за именување членови на Општинскиот штаб за заштита и спасување во Општина Василево, односно Кризен...

Градоначалник одобрувал точење гориво за приватни патувања

Против поранешниот градоначалникот на општина Василево В.С. е поднесена кривична пријава за несовесно работење во службата, инфомира МВР. -Во периодот од 2013 година до 2017...

Кривична за екс градоначалникот на Василево

Секторот за внатрешни работи Струмица до Основното јавно обвинителство во градот поднесе кривична пријава против В.С. (51) поранешен градоначалник на општина Василево и В.М.(51)...

Кривични за екс градоначалниците на Радовиш и Василево

Кривични пријави заработија поранешните граданочалници на Радовиш Сaшко Николов (39) и на Василево В.С. (51), пренесува МИА. Кривичната за радовишкиот градоначалник Николов е поради основано...