Ознака: варуфакис

Брендирана просечност

Живееме во ерата на неподносливата просечност во која луѓето станаа брендови. Престанавме да бидеме човечки битија, хуманоста ја заменивме со индивидуалниот материјализам, себичноста ја...

Варуфакис формира политичка партија

Поранешниот грчки министер за финансии Јанис Варуфакис формираше политичка партија Европски реалистичен фронт за непослушност (МеРА25), која ќе се бори против мерките за штедење,...