5.8 C
Skopje
29.11.2021 - 21:23

Ознака: Вардар филм

„Вардар филм“ ги отвора тајните архиви на Скопје

Преку архивирање и дигитализација на стари филмски ленти од домашната архива на скопјани се открива скриено богатство за животот во градот, но и се...

Необјавени снимки од градот – дел од новиот филм „Тајните архиви...

Емотивната приказна за Скопје и скопјани, раскажана низ четири годишни времиња, а склопена во филмот насловен „Тајните архиви на Скопје“, премиерно ќе биде прикажана...

Објектот на „Вардар филм“ да се реновира

Министерот за култура Хусни Исмаили го посети филмскиот центар „Вардар филм“ - Скопје. На средбата со директорот Насер Цури стана збор за функцијата и...

Директорот на „Вардар филм“ побара обнова на објектот

Министерот за култура, Хусни Исмаили, ја посети Националната установа филмски центар „Вардар филм“ во Скопје. Директорот на установата, Насер Цури, го информирал министерот дека објектот...