Ознака: Вардариште

Започна реконструкцијата на стационарот „Вардариште“

Започнаа градежните активности за реконструкција на стационарот „Вардариште“. Како што информираат од градот Скопје, на два објекта во стационарот е почната демонтажа на веќе...

Пожар во Вардариште

Пожарникари со три противпожарни возила интервенираат во гаснење на пожарот што доцна попладнево изби во Вардариште во населбата Ново Лисиче. Од Противпожарната бригада наведоа дека...

„Вардариште“ во карантин, a кучињата на слобода

Затворање на стационарот „Вардариште“ е мерката што ја изрече Агенцијата за храна и ветеринарство по извршените инспекциски контроли, како и забрана за заловување на...

Затворен стационарот „Вардариште“

Инспекциските служби на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) изрекоа мерка за затворање на стационарот „Вардариште” поради појава на заразни заболувања кај бездомните животни...

Еден тон гуми запленети кај дивата депонија во Варадариште

Еден тон стари и уништени гуми кои се наоѓале во дворовите кај граѓаните, како отпад кој досега беше пален на отворена површина, заплениле комунални...

Aкција за вдомување бездомни кучиња во „Вардариште“

Во рамки на одбележувањето на Светскиот ден посветен на заштитата на животните - 4 Октомври,  ЈП „Комунална хигиена“ - Скопје во периодот од 4...