3.3 C
Skopje
10.12.2019 - 4:50

Ознака: варвари

Доаѓање на варварите

„И варварите се некакво решение“, Константин Кавафис Однеопица дојдоа како студ, како магла, влечејќи го зад себе како тешка погребна ружа небото обесветено без ѕвезди...

За варварите и за цивилизираните

Пред неколку дена го гледав рускиот филм „Крим“ на режисерот Алексеј Пиманов. Во него се раскажува најновата историја на некогашната руска територија што Хрушчов...