Ознака: ван гог

Проекција на слики од Ван Гог во Париз

Музејот на дигитална уметност „Работилница на светлината“ во Париз ги оживеа сликите на Винсент ван Гог, проектирајќи ги на големите ѕидови во поранешната леарница...

Забрана за патување на „Сончогледите“

Музејот на Ван Гог во Амстердам соопшти дека неговата верзија на славните „Сончогледи“ повеќе нема да може да патува, бидејќи процесот на реставрација на...

„Сончогледите“ на Ван Гог испраќаат предупредување за уметничките галерии

Познатото дело „Сончогледи“ на Винсент ван Гог полека поприма кафеава боја, поради изложеноста на ЛЕД-светилките кои го осветлуваат музејот во Амстердам каде што се...

Вилијем Дефо: Флертувавме со духот на Ван Гог

Додека Вилијем Дефо се подготвувал да го игра Винцент ван Гог во филмот за познатиот сликар, направил нешто од што ќе им се крене...

Голема изложба на Ван Гог во Данска

Триесет и девет дела од Винсент ван Гог се изложени во музејот „Аркен“ во Копенхаген Оваа изложба се фокусира на спиритуалниот аспект на творештвото на...

Слика на Ван Гог од раниот период продадена за над седум...

Уметничко дело што холандскиот уметник Винсент ван Гог го насликал во својата младост, е продадено за 7.065.000 евра на аукција во Париз. Платното насловено...