Ознака: вакцини

Чакаровски: МЗ нема да бара вакцинирањето да биде услов за упис...

Министерството за здравство(МЗ) нема да бара вакцинирањето да биде услов за упис во училиштата. - Во постојан контакт сме со Министерството за образование, ќе...

Од следната година се воведуваат две нови вакцини

Со две нови вакцини за пнеумокок и рота вирус се осовременува календарот за имунизација, со што Македонија станува лидер во регионот на поле на...