Ознака: Вакцинирање

Вакцината е незаобиколна доколку сакате да го зачувате здравјето на вашиот...

Постојат сопственици што се целосно посветени на препораките од нивните ветеринари и навремено ги вакцинираат и третираат своите миленици, но преостанатиот дел не ја...

Вакцинирањето, само по себе, не е доволно во борбата против сипаниците?

Вакцинирањето на децата, само по себе, веќе не е доволно кога станува збор за спречување на ширењето на сипаниците, пренесува „Економист“. Пред вакцините да станат...

Германците кои не ги вакцинираат своите деца ќе се соочат со...

Законот во Германија ќе го прогласи вакцинирањето за задолжително за децата во училиштата и градинките, пренесува британскиот „Гардијан“. Родителите кои ќе одбијат да ги вакцинираат...

Што вели науката за четирите најчести митови против вакцинирањето?

Глобалното движење против вакцинирањето на младата популација првично станува актуелно пред речиси дваесетина години, преку објавувањето на една студија што покажува корелација меѓу ММР-вакцината...

На вакцинирање во Грција

Крајно е непотребно носењето на децата на вакцинирање во Грција, бидејќи истите вакцини се и тука и таму. Родителите ризикуваат затоа што ако има...

Полските здравствени власти со апел за вакцинирање против сипаници

Здравствените власти во Полска ги повикаа граѓаните да се вакцинираат, особено децата, поради случаи на сипаници кои се пријавени во еден регион во близина...

Царовска: Не смее да ни се случува смртност поради невакцинирање

Не смее да ни се случува смртност кај децата поради невакцинирање. Во Македонија треба да се подигне процентот на имунизација на децата кој од...

Вакцинирањето нема да биде услов за упис во училиштата?

Министерството за здравство нема да бара вакцинирањето да биде услов за упис во училиштата, изјави вчера заменик-министерот за здравство Гоце Чакаровски, кој рече дека...