Ознака: вакцинацијата

Бараат вакцини, а се молат да не ги најдат

Најновата анкета на институтот за демократија „Социетас цивилис“ покажува дека само 50 отсто од анкетираните сакаат да се вакцинираат. Слични се состојбите и во...

Европа сериозно доцни со вакцинацијата

По суспензијата на вакцината на „Астра Зенека“ во многу држави, особено во Европа, Европската агенција за лекови (ЕМА) сепак официјално соопшти дека таа е...

Вакцинацијата е клучна и за економско закрепнување

И покрај оптимизмот на Владата дека во последниот квартал од 2020 година има некои позитивни сигнали за заживување на економијата, најновите случувања со зголемениот...

Кои земји се лидери во вакцинацијата против ковид-19

Како резултат на раните напори за обезбедување кандидати за вакцини, процесот за нивно брзо одобрување од страна на властите и ефикасната инфраструктура за нивно...

Дебаклот на Европската Унија со вакцинацијата

Беснее бура во Европска Унија (ЕУ) поради нејзиниот неуспех предвреме да нарача поголем број дози од одобрените вакцините против ковид-19. Стефан Бансел, извршниот директор...