Ознака: важни

Важни откритија за мозокот во 2019-та

Мозокот ни кажува што да правиме, како да постапиме, што да мислиме и што да кажеме. Благодарение на овој орган, ние живееме и учиме,...

Наодите се важни за Маркови Кули да добијат заштита од УНЕСКО

Завршија годинашните истражувања на Трескавец Како еден од деветте споменици на културата, лоцирани во рамките на заштитеното подрачје Маркови Кули, културните содржини на Трескавец имаат...