Ознака: БЈБ

БЈБ сака да ја продлабочи соработката со американската Агенција за борба...

Во Бирото за jавна безбедност (БЈБ) при Министерството за внатрешни работи денеска е остварена работна средба помеѓу директорот на БЈБ, Сашо Тасевски, и претставници...

Пеце Мирчевски останува директор на СОЗР, а Сашо Тасевски на БЈБ

Владата денеска ги именува Сашо Тасевски за директор на Бирото за јавна безбедност при МВР и Пеце Мирчески за директор на Службата за општи...

Директорот на БЈБ се сретна со претставници на ОБСЕ/ОДИХР

Директорот на Бирото за јавна безбедност Сашо Тасевски се сретна со претставници од Специјалната мисија на ОБСЕ/ОДИХР за проценка на изборите во Република Северна...

Ексдиректорот на БЈБ сведочеше за „Монструм“: Ако имавме дојава, лицата ќе...

Поранешниот директор на Бирото за јавна безбедност, Љупчо Тодоровски, познат како Радникот, сведочеше на рочиштето за „Монструм”. Тој ја обавувал функцијата на 12 април...

Директорот на БЈБ на средба со папата Франциск во Ватикан

На покана на Жандармскиот корпус на Ватикан, делегација на Министерството за внатрешни работи, предводена од директорот на Бирото за јавна безбедност Сашо Тасевски од...

Сашо Тасевски е новиот директор на БЈБ

Владата, на својата денешна 84. редовна седница, донесе одлука Сашо Тасевски, магистер по безбедност и докторант на Факултетот за безбедност, да биде назначен за...

Разрешен директорот на Бирото за јавна безбедност

Владата на денешната седница го разреши директорот на Бирото за јавна безбедност Лазе Велковски.  Барањето за разрешување на Велковски беше поднесено од министерот за внатрешни...

Владата утре ќе решава за разрешувањето на Велковски

Владата на утрешната седница ќе го разгледа предлогот за разрешување на директорот на БЈБ, Лазо Велковски кој беше поднесен од министерот за внатрешни работи...