27.8 C
Skopje
27.9.2021 - 20:38

Ознака: буџет

Четири милиони евра од судски пресуди и казни во буџетот на...

Општина Центар и покрај минатогодишната состојба со пандемијата на ковид-19, успеа врз основ на судски пресуди и активирани банкарски гаранции во буџетот да инкасира...

Изгласан буџетот на општина Кичево

На 43 последна седница на Советот на општина Кичево за годинава, беше усвоен предлог буџетот за 2021 година, за кога е најавена реализација на...

Усвоен буџетот на Карпош за 2021 година

Капиталните инвестиции од областа на инфраструктурата, екологијата и енергетската ефикасност, како и подобрување на условите за престој во детските градинки и училиштата, го сочинуваат...

Изгласан буџетот на општина Прилеп за 2021 година

Советот на општина Прилеп денеска ја одржа редовната 51 седница, на која беа разгледани повеќе прашања од интерес на граѓаните. Советниците меѓу другото дебатираа...

Буџетот на Битола скроен на 35 милиони евра

Општина Битола планира во идната 2021 година да потроши ни помалку, ни повеќе, туку 35 милиони евра. Толлку ќе изнесува буџетот на Општината за...

Бесими: Донесен првиот среднорочен буџет

Економијата се проектира да расте со стапки 4 – 5% од БДП во следните 5 години или двојно повисоки во однос на изминатиот период,...

ВМРО-ДПМНЕ смета дека буџетот за 2021 година е неразвоен

Буџетот за 2021 година е неразвоен, не е насочен кон граѓаните и создава додадена вредност. СДСМ планира да троши стотици милиони без да каже...

Собранието го изгласа буџетот за 2021 година без присуство на опозицијата

Собранието пред полноќ го донесе буџетот за 2021 година со 62 гласа „за“, откако пратениците од опозицијата ја напуштија салата пред почетокот на гласањето....

Европскиот парламент го одобри буџетот на ЕУ за 2021 година

Европскиот парламент го одобри буџетот на Европската Унија за в година. Приходниот дел од него изнесува 164,3 милијарди евра, а расходниот дел 166,1 милијарди евра. Откако...

Обезбедени средства за вакцини и награда за медицинските лица

Со прераспределба во буџетот Средства за еднократен надомест за сите медицински лица и помошен персонал во болниците кои ги третираат заболените од ковид-19, како и...